Krikett, celebek, szuperhősök – így néz ki a Google idei toplistája

Krikettmérkőzés, elhunyt fiatal színész és labdarúgótorna uralta a Google-kereséseket idén, de azt is mutatjuk, hogy kik a legkeresettebb személyek, elhunytak, filmek, zenék és sorozatok.

Már csak abból is érezni lehet a technológia terjedését a világ különböző tájaira, hogy a legnépszerűbb Google-keresés idén az „India vs South Africa” volt, ami mögött egy krikettmérkőzés áll. A mások legnépszerűbb keresés a „Cameron Boyce” lett, a fiatal színész júliusban hunyt el.

A bronzérmet a „Copa America” vitte el, ez szintén sport: a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség „férfi felnőtt nemzeti labdarúgó-válogatottjainak részére szervezett labdarúgótorna”. A negyedik legnépszerűbb keresés is visszavezet minket Ázsiába és a kriketthez, ez a „Bangladesh vs India” volt. Az ötödik helyet az „iPhone 11” vitte el.

Krikett és katasztrófák

Nem sokkal változatosabb a hírkeresések palettája sem: itt a „Copa America” vezetett, amelyet a Notre Dame-i tűzeset követett, majd az „ICC Cricket World Cup”. A negyedik helyre ismét egy katasztrófa került be, a „Hurricane Dorian”, az ötödikre a „Rugby World Cup”.

Taroltak a celebek

A Google azt is összegyűjti, hogy kikre kerestek rá a legtöbben. Idén a dobogós helyre Antonio Brown NFL-sportoló került, a másodikra a labdarúgó Neymar, a harmadikra James Charles YouTube-celeb, a negyedikre Jussie Smollett amerikai színész és énekes. Az ötödik helyet vitte el Kevin Hart színész és komikus. A tízes listán az egyetlen nem klasszikus értelemben vett híresség Greta Thunberg volt, a hetedik helyen.

Az elhunytak listáját a nagy összesítésbe is bekerülő Cameron Boyce vezette, a második legtöbb érdeklődés Nipsey Hussle rappernek járt. Őt követte a kútba eső és ott elhunyt spanyol kisfiú, Julen Roselló, majd Karl Lagerfeld divattervező, Emiliano Sala labdarúgó, Jeffrey Epstein üzletember, Gugu Liberato brazil műsorvezető, Niki Lauda háromszoros Formula–1-es világbajnok pilóta, végül Gabriel Diniz brazil énekes és Sushma Swaraj indiai külügyminiszter.

Lil Nas X és szuperhősök

A legnépszerűbb dal Lil Nas X Old Town Road című száma lett, a második legkeresettebb Ariana Grande 7 rings című száma, a harmadik legtöbb érdeklődést betudó Lady Gaga és Bradley Cooper duettje, a Shallow.  A negyedik helyet Shawn Mendes és Camila Cabello Señoritája vitte el, az ötödiket a Maroon 5-tól a Memories.

A filmeket uralták idén is a szuperhős-filmek: a legnépszerűbb az Avengers: Endgame lett, a második helyre a Joker került, amelyet a Captain Marvel követett. Majd következett a Toy Story, az Aquaman, a Once Upon a Time... in Hollywood, a Frozen 2, a Green Book, a The Lion King és az Aladdin.

Finomvegyes sorozatlista

A sorozatokra keresés színesebb képet mutat, bár a stream-szolgáltatók egyértelműen nyertesek: az első helyet a Game of Thrones uralja, a másodikat a Stranger Things, de a harmadikat a Chernobyl vitte el, a negyediket a When They See Us, az ötödiket a The Umbrella Academy.

Ezeket követte a The Mandalorian, a बालवीर, azaz Baal Veer című indiai sorozat, az Euphoria, a मोटू पतलू, vagyis szintén indiai Motu Patlu animációs komédiasorozat, és végül a Dead to Me.

Címlapi illusztrációnk forrása: komando.com

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?