Olcsó, kemény butatelefonok – új mobilkészülékeket dobott piacra a Nokia

Öt új telefont jelentett be a Nokia Berlinben, és elkötelezte magát amellett, hogy a jövőben mindenki számára biztosítja az 5G használatát – írja az index.hu portál.

A bemutatón Juho Sarvikas, a Nokia brandet felügyelő HMD termékfejlesztési vezetője ismertette a legújabb butatelefonokat, amelyekkel a Nokia a piacra tört.

A Nokia 110-ről kiderült, hogy mindent tud, amit a 105, de ezen túl képes a streaming szolgáltatások idején MP3-at lejátszani, rádiót lehet hallgatni vele, van benne kígyó, doodle jump, és egy rossz kamera, vagy, ahogy ők mondják, egy olyan kamera, amit egy butatelefonhoz illik. Legfőbb vonzereje, hogy 20 dollárba, azaz kevesebb, mint 150 lejbe kerül, és annyira kemény, hogy akár a betont is be lehetne törni vele.

A 4G-re képes Nokia 2720-at úgy vezette fel a termékfejlesztési vezető, hogy digitális detoxhoz remek telefon, vagy olyanoknak, akik nem akarnak okostelefont. Klasszikus kinyithatós telefon újragondolva. Van benne Google Asszisztens, meg lehet osztani a 4G-t, előre telepítették a Facebook és WhatsApp alkalmazásokat, és vészhívó gomb is került bele. Azt ígérik, hogy 27 napig bírja egy töltéssel, és 89 euróba (kevesebb, mint 500 lejbe) kerül majd.

A strapatelefon, a Nokia 800 Tough nagyon kemény szerkezetű. Van rajta Facebook, lehet hotspotnak használni, és azt állítják, hogy ez a legkeményebb telefon, amit valaha gyártottak. IP68 szabvánnyal rendelkezik, betonra és vízbe lehet dobni. Októbertől lehet majd kapni 109 euróért (megközelítőleg 500 lej), és van kamuflázs színű is, és 43 napig bírja az akkumulátora.

A Nokia 6.2, középkategóriás, háromkamerás, 2 napig bírja, és a jól ismert északi dizájn köszön vissza róla, azaz a strapabíró üveg és a kör alakban elhelyezett kamera. Egyik nagy újítása, hogy HDR-re skálázza fel a képtartalmakat, vagyis legalább a kijelzőn jól mutatnak majd rajta a fotók és videók. 16 megapixeles fő kamera, mellett a bokeh hatást egy 5 megapixeles kamera segíti, és egy 118 fokos széles látószögű lencse is került a hátlapra, míg az előlapi kamera 8 megapixeles felbontásra képes. Októbertől érhető majd el 199 euróért, azaz körülbelül 900 lejért.

A Nokia 7.2 első ránézésre pontosan úgy néz ki, mint a 6.2. Tripla Zeiss kamerával felszerelt 48 MP-es főkamera mellett 5 megapixeles bokeh segítő, és 8 megapixeles széles látószögű lencse került a hátlapra. A kamera kérdéskörében egyébként arra a legbüszkébb a gyártó, hogy DSLR szerű portréra képes, ráadásul a HDR, bokeh és a rossz fényviszonyok közötti jó kép készítés is megy neki. Szeptember végétől elérhető és 299 euróba, itthon 1400 lejbe kerül majd.

Jön egy új vezeték nélküli fülhallgató is októberben, 79 euróért (kevesebb, mint 400 lej) lesz majd elérhető. Egyszerre 5 órát tud üzemelni, viszont ha fel van töltve a kis tokja, akkor ez a szám 150 óra, ami azt jelenti, hogy harmincszor lehet feltölteni.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?