Itt a Nokia legendás Mátrix-telefonja

Emlékszik a Mátrix legendás telefonjára? Most újra elkészítette a Nokia.

A Nokia 8110 4G visszarepít az időben, egészen a Mátrixhoz, amelyből megismerhettük a Keanu Reeves kezében szorongatott "banántelefont". Az 1996-ban piacra dobott Nokia 8110 1999-ben szerepelt a filmben, azóta pedig sok minden történt a Nokiával is. Nem ez az első eset azonban, hgoy visszatérnek a klasszikus telefonjaikhoz, és most is ezzel dobbantanak.

Az új verzió is épp olyan menő, mint a régi volt: elég elhúzni a billentyűzet fölötti lapkát, és máris válaszolhatunk a telefonhívásra, a visszatolással pedig lezárjuk a beszélgetést. Miután a régi telefont is banántelefonnak nevezték az alakja miatt, a Nokia még rá is játszott most erre, és élénksárga színben dobják piacra a készüléket.

A telefon persze nem vetekszik a komolyabb okoskészülékek teljesítményével. Nem Android fut rajta, hanem egy úgynevezett Smart Feature OS, amelyet egy kétmagos, 1,1 GHz 205 processzor hajt 512 MB RAM-mal. 4 GB belső tárhelyet kapunk. A képernyője 2,4 inch méretű, 320x240 felbontással. 1500 mAh-os akkumulátort szereltek a telefonba és egy 2 megapixeles kamerát.

A házi OS tartalmaz egyébként alkalmazásboltot, elérhető rajta a Facebook, importálhatók a Gmail-es és Outlook-os kontaktok, így levelezhetünk is rajta.

A telefon májusban válik elérhetővé körülbelül 79 euróért.

Kapcsolódók

Kimaradt?