Így is elkészítheti a csemege kukoricát

A nyár kihagyhatatlan ínyencsége a főtt kukorica, augusztus végén pedig már nemcsak az utcai árusok drága csemegéit vásárolhatjuk, hanem a zöldségesnél, a piacokon is hozzáférhető áron juthatunk hozzá. Hogyan készítsük el? Erre az Eating Well három módszert is ajánl.

Korábbi cikkünkben Szilágyi Karola dietetikust kérdeztük arról, mennyire egészséges a kukorica. A szakértő szerint magas rost, vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően nagyon egészséges, ha mértékkel fogyasztjuk. Véleménye szerint akkor a legjobb, ha főzzük, pároljuk, esetleg sütőpapíron készítjük el – ezen kívül azonban van más módszer is.

Főzés

A legismertebb módszerek egyik a kukoricafőzés. Ehhez nem kell mást tennünk, mint vizet forralni, majd beletenni a megtisztított kukoricákat és újraforralásig főzni.

Mikrohullámú sütő

A mikrohullámú sütőben nemcsak melegíteni, de főzni is lehet, például kukoricát. Csuhájával együtt tegyünk egy kukoricát egy tálba és magas fokozaton kb 5 percig süssük a mikróban. Fontos, hogy csak olyan edénybe tegyük a kukoricát, amelyet betehetünk a mikrohullámú sütőbe. Ha kivettük a kukoricát a készülékből, vágjuk le végét és az első sor kukoricaszemeket. Sikeres volt a mikrózás, ha a kukoricacső végét megfogva és megrázva könnyedén leesnek a szemek.

Grillezés

A nyár a grillezés szezonja, így nem maradhat ki a kukorica sem. Kenjük meg vékonyan olajjal a lecsuházott csöveket, tegyük a grillrácsra, majd magas hőmérsékleten 6-10 percig süssük, amíg a szemek barnulni kezdenek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?