A Samsung és Apple mobilkészülékei sugárzóbbak a megengedettnél

Mostanában zajlik az 5G-s hálózat kiépítése, amely nagy port kavar, hiszen a rádiófrekvenciás sugárzása miatt káros lehet az egészségre. Arra viszont kevesebben gondolnak, hogy elegendő lenne csupán a telefonkészülékeinktől tartani: az Apple és a Samsung régebbi modelljei ugyanis átlépik az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) által megszabott rádiófrekvenciás határokat – számolt be a 24.hu portál.

A Chicago Tribune oknyomozása során kiderült, a 3G-re és 4G-re készült Samsung és Apple modellek ötször annyi sugárzással rendelkeznek, mint amennyi a meghatározott határérték, így egészségügyi kockázatot jelentenek.

A felmérés során iPhone 7, 8, 8 Plus és X került teszt alá, valamint a Samsung Galaxy S8, S9 és J3 típusú mobilkészülékek, de megvizsgáltak a Motorola e5, e5 Play, g6 Play és a BLU Vivo 5 Mini készülékeket is.

Az egyik legrosszabbul az iPhone 7 szerepelt, majdnem négyszeresét sugározta, mint amit az FCC megenged. A Galaxyk közül az S8 volt a legrosszabb, és nettóban is ez nyerte a versenyt, mert a határérték ötszörösét sugározta.

Kapcsolódók

Kimaradt?