23 órát is kibír az új Samsung-laptop akkumulátora

A Windows 10-es Galaxy Book S a gyártója szerint gyors, könnyű, és megközelítőleg egy napot bírja feltöltés nélkül – írja a hvg.hu portál.

Bár androidos hibrid eszközt terveztek, végül egy Windowst futtatni képes laptop lett a Samsung Galaxy Book S eszköze, amely az új típusú CPU-nak hála ultrakönnyű készülék. 40 százalékkal jobb teljesítménnyel rendelkezik, a grafikai feladatok esetében pedig 80 százalékos előrelépés érzékelhető a gyártó tavalyi modelljeihez képest.

Fejlesztői azt is elárulták, a bővítésekkel akár 1 TB-ig növelhető háttértár alapvetően függően 256/512 GB-os, kijelzője 13,3 colos, érintés érzékeny, memóriája pedig 8 gigabájtos. Az is érdekes benne, hogy a laptopkülső ellenére egy okostelefon esszenciájával látták el. A piacon szeptembertől válik elérhetővé, és 999 dollárba kerül (megközelítőleg 900 euró). Az árat a hosszú üzemidejű akkumulátorral indokolja a gyártó, amelyet a dél-koreaiak is megerősítettek, hangsúlyozva, hogy egy feltöltés akár 23 órányi videolejátszást tesz lehetővé.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?