Kreatív tervezők figyelmébe: fizetne a Samsung a jó ötletekért

A Samsung a Dezeen Magazinnal együttműködésben hirdet versenyt, olyan kreatív vénákkal rendelkezők számára, akiknek innovatív ötletei illeszkednek a gyártó okoseszközeihez – számolt be a HVG. Mint kiderült, a gyártók időnként az egyszerű állampolgárokat is beveszik a fejlesztésekbe: különböző versenyeket hirdetnek, a megvalósítható ötleteket pedig nagy eséllyel késztermékké alakítják.

A dizájnereknek szóló felhívás nem rendelkezik megkötésekkel, csupán annyit kérnek, hogy a forgalomban lévő okoseszközeik valamelyikéhez illeszkedjen a fejlesztett elgondolás, így az ötlet egy különleges telefontok, de akár szíj is lehet, ha dizájnosabb az eddigi felszereléseknél. Ha valaki azonban inkább a grafikában jeleskedik, akkor akár egy új elgondolású, trendi háttérképet is tervezhet a Samsung márkájú készülékeknek.

A jelentkezés feltétele a 18 év betöltése, illetve a versenybe jutás esetén a zsűri előtti megjelenés. A megmérettetés Londonban lesz, szeptember 24. és 26. között, és egy személy akár több kategóriában is indulhat, de csapatok jelentkezése is elfogadott. Mivel az ötletet angolul kell bemutatni, fontos, hogy a versenyző vagy a delegációból legalább egy személy értse a nyelvet, és a felmerült kérdésekre válaszolni tudjon.

A nyereményeket illetően hatalmas összegeket ígér a Samsung: minden kategória győztese 10 ezer dollárban részesül, a második 5, a harmadik helyezett 3 ezer dollárt vihet haza. A gyártó a negyedik és ötödik helyet is jutalmazza, ők 1000-1000 dollárt kaphatnak, és persze őket is Londonba repítik – természetesen ingyen. 

Ha valaki kipróbálná magát, a weboldalon adhatja le a nevezését, ugyancsak angol nyelven.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?