Öt egyszerű tipp a hatékonyabb mosáshoz

Minden házimunkát lehet egy fokkal hatékonyabban végezni, ezért is érdemes kipróbálni egy-egy interneten fellelhető praktikát. Ám az ötlet nemcsak a világhálóról, hanem akár egy-egy utazás alkalmával is jöhet. A Brightside az ötcsillagos hotelek trükkjeit kutatta fel, amelyeket alkalmazva hatékonyabbá válhat a mosás.

  • A szakértők szerint a mosógépet soha ne töltsük meg teljesen ruhákkal, legfeljebb 80 százalékban. Ellenkező esetben a ruhák piszkosak maradhatnak, ha pedig túl kevés holmit teszünk a gépbe, károsodhat.
  • Az ágyneműk mosására a 40-60 Celsius-fokos víz az optimális. Ennél kisebb hőfokon nem lesz hatékony a mosás, a magasabb hőfokon pedig roncsolódhat az anyag.
  • Hogy újra puhává varázsoljuk a régi törölközőket, nem kell mást tennünk, mint körülbelül egy deciliter ecetet tenni a mosáshoz. 
  • A friss foltok kiszedéséhez érdemes néhány konyhai alapanyagot bevetni. Az olajfoltot szórjuk be édesítőszerrel vagy keményítővel, a ruhára kenődött paradicsomszószt, mártást tisztítsuk WD-40-nel (kenőolaj és vízkiszorító spray), a kávé és bor foltokra jó megoldás lehet a sós vizes áztatás, a szódabikarbóna pedig eltávolítja a fehér ruhák sárgás foltjait és a kellemetlen szagokat.
  • Ha szárítógépbe bedobunk egy tiszta teniszlabdát, puhák lesznek a törölközők.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?