Öt hasznos tanács a légkondi beszeréléséhez

A napok óta tartó kánikula idején sokan elgondolkodtunk azon, érdemes lenne beszerezni egy légkondit. Bár a készülék miatt nagyobb lehet a villanyszámlánk, vagy nem megfelelő használat mellett meg is fázhatunk, mégis aranyat érhet, amint a hőmérő higanyszála tartósan 35 Celsius fok fölé kúszik nappal. Az Otthonok és megoldások összegyűjtött öt hasznos tanácsot, amelyet érdemes megfogadni, ha éppen légkondit szereltetünk be. 

Ebben az esetben is fontos a tervezés és a tudatosság, hogy megfelelő teljesítményű és minőségű készüléket válasszunk és a legjobb helyre szereltessük be. 

  1. A légkondit mindig a mennyezethez közel, attól kb. 20 cm-rel lejjebb szereljük a falra, így biztosíthatjuk  a megfelelő légáramlást.
  2. Figyeljünk arra, a szabad légáram útjában ne álljon semmilyen tárgy, és a függöny se legyen a készülék közvetlen közelében.
  3. A megfelelő hely megtalálásakor vegyük figyelembe azt is, hogy a légkondicionáló csak hűt, vagy fűt is. Míg télen a cél, hogy a meleg szabadon bejárhassa az egész lakást, nyáron a legfontosabb, hogy a hideg ne érjen minket közvetlenül.
  4. Mivel a légkondicionáló belső és külső egységének közel kell lennie egymáshoz, így olyan helyiségben célszerű felszerelni előbbit, melynek közvetlen kapcsolata van a szabaddal.
  5. Ugyanakkor érdemes tudni azt is, hogy a kültéri egység működése zajosabb, így nem érdemes azt a hálószoba vagy a nappali ablaka mellé szereltetni.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?