Hét tipp, hogy gyorsabb legyen a húsvéti bevásárlás

Hogy húsvétkor a családunk körbeülje a megterített és finomságokkal teli asztalt, ahhoz elengedhetetlen, hogy megvásároljuk és elkészítsük az ételeket. A főzés folyamatánál sokszor több időt vesz igénybe a bevásárlás, amely különösen az ünnepek előtt hosszas sorban állást, és emberekkel teli bevásárlóközpontokat jelent. Hét tippel segítünk abban, hogy a húsvéti bevásárlás gyorsabb legyen. 

Tippjeinket végigolvasva úgy tűnhet, hogy a tervezés időigényesebb, mint maga a bevásárlás, ez azonban nincs így. Ha megtervezzük a vásárlásainkat, időt, pénzt és energiát is spórolhatunk. 

Fontos a menütervezés

Nemcsak a mindennapok, hanem az ünnepek során is fontos, hogy tudjuk hozzávetőlegesen mit fogunk enni. Beszéljük meg a családdal, mi kerüljön az asztalra, milyen főételeket, édességeket ennének szívesen és jegyezzük le. Ez sokat segít a bevásárlólista összeállításánál. 

A bevásárlólista

Ha nem akarunk fölöslegesen költeni és hosszú órákat tölteni a bevásárlóközpontban, írjunk egy listát a beszerezni kívánt termékekről. Akár egy papírra, akár a telefonunkba vezetjük be a hiányzó alapanyagokat, sokat fog segíteni ha a tervezett menü alapján felírjuk, mire van szükségünk. 

Mi van otthon?

Ha elkészültünk a bevásárlólistánkkal még egyszer nézzük meg a hűtőnk, kamránk polcait, hogy biztosan semmi ne maradjon ki a listánkról. Érdemes bekukkantani a fürdőszoba szekrénybe is, nehogy húsvéthétfő reggel wc-papírért álljunk sorba az üzletben. 

Csoportosítsuk a termékeket

A bevásárlólistánkon érdemes kategorizálni a termékeket, és egymás mellé írni a hasonlókat (zöldség-gyümölcs, tejtermék, pékáru, higiéniai termékek stb.).

Együnk!

Bár kutatások egyértelműen nem igazolták, hogy éhesen többet vásárolunk-e, indulás előtt érdemes bekapni néhány falatot.

Az útvonal

Ha különböző helyekről szerezzük be az alapanyagokat (hentes, piac, szupermarket), tervezzük meg fejben az útvonalat, hogy minél kevesebb időbe és energiába kerüljön a bevásárlás. 

Ragaszkodjunk a listánkhoz!

Talán az egyik legnehezebben betartható tanács, hogy ragaszkodjunk a bevásárlólistánkhoz és ne vásároljuk meg azt, ami nem szerepel a listán. 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?