Egy kutatás szerint boldogabbá tesz a sajtevés

Kutatók vizsgálatokkal igazolták, amit a sajtrajongók már régóta tudnak, azt, hogy a sajt fogyasztása boldogabbá tesz – tájékoztat a Yahoo.

Az új kutatások szerint kellemesebbek lesznek az étkezéseink, ha tejtermékeket (sajtot, vajat, tejszínt) is fogyasztunk. A Dairy UK és a brit mezőgazdasági fejlesztési tárca közös kísérletében harmincan vettek részt. A kutatásban részt vevő tesztalanyok először sajt nélküli, majd sajtos ételeket kóstoltak, például sült krumlit sajt nélkül és sajttal, granolát (sült müzlit) joghurt nélkül és joghurttal. A vizsgálatok során a tesztalanyok EEG-fejpántot viseltek, amelyek az agyhullámokat mérték, valamint egy pszichológus is figyelte őket.

Dr. Peter Collett pszichológus elmondta, az emberek általában nem tudják irányítani az agyhullámaikat, így egy ilyen kutatás reális képet tud adni arról, hogyan érzik magukat a kísérletben résztvevők a tejtermékek fogyasztása közben. A kutatás során megállapították, a tejtermékek fogyasztásával átlagosan 25 százalékkal nőtt az emberek elégedettségi szintje.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?