Nőnap virág nélkül? Ezzel is meglepheti szeretteit

Alighogy véget ért a Valentin-napi ajándékozás, készülhetünk is a nőnapra. Az ünnep közeledtét jelzik a forgalmas terekre, buszmegállókba kitelepülő utcai virágárusok, akik akarva-akaratlan is eszünkbe jutattják, hogy március 8-án valamivel jó lenne meglepni nő ismerőseinket. Ha idén azonban nem néhány szál virággal, hanem valami más figyelmességgel örvendeztetné meg szeretteit, adunk néhány ötletet.  

Sokan szeretik a virágot, ezért ha párunk, kislányunk, édesanyánk, nagymamánk, kolléganőnk is közéjük tartozik, vásároljunk nyugodtan nekik a kedvenc virágjukból nőnap alkalmából; ha azonban azok közé tartoznak, akik felesleges pénzkidobásnak tartják a vágott virág vásárlását, érdemes praktikusabb ajándékkal meglepni őket. 

Az idő mint ajándék

Fontos, hogy egy ajándék személyes legyen, arról árulkodjon, hogy figyelünk a másikra. Ennek alapján, mi lehetne jobb ajándék, ha a figyelmünket és az időnket adjuk oda? Például:

  • Kapcsoljuk ki a telefonunkat és minden zavaró tényező nélkül beszélgessünk őszintén.
  • Poroljuk le a társasjátékokat és játszunk együtt.
  • Menjünk el vacsorázni, cukrázdába, fagyizni.
  • Sétáljunk egyet.
  • Próbáljunk odaérni a szerettünk munkahelyére mielőtt végez, várjuk meg és együtt menjünk haza. 

Nagyszerű ajándék lehet ha a család hölgytagjait elvisszük egy eseményre: színházba, moziba, koncertre. Ha a párunk, édesanyánk régóta el szeretne menni fodrászhoz, manikűröshöz, kozmetikushoz de nem jut rá ideje, ajándékozzuk meg az erre szánt idővel. Hívjuk fel a fodrászát, sminkesét, kozmetikusát, kérjünk időpontot számára és gondoskodjunk arról, hogy ne jöjjön közbe semmi. 

Egy kis virág...

A virágok a tavasz hírnökei, ebben az időszakban nem csak az élő virágok virulnak, de egyre több ruhadarabon, lakberendezési eszközön, kiegészítőn is megjelennek. Ha nem akarunk teljesen lemondani a nőnapi virágról, meglephetnénk a szeretett nőismerőseinket egy virágmintás tárggyal. Vásárolhatunk például egy tavaszi sálat, kendőt, táskát, ékszert, egy szép brosst, parfümöt vagy akár egy virágmintás noteszt, képkeretet, bögrét, párnát, ami örömet okoz azzal is, ha ránézünk. 

Bármilyen tárgyi ajándékot is válasszunk, az legyen személyes. Az édesanyánk gyűjti a régi szakácskönyveket? Nézzünk be egy antikváriumba, hátha ott találunk. A kamaszlányunk valamilyen különleges oknál fogva rajong az unikornisokért? Vehetünk neki egy unikornisos perselyt, füllhallgatót, sminkpalettát. A feleségünk régóta szeretne megtanulni varrni, hogy az általa megálmodott ruhákat hordhassa? Kérdezősködjünk az ismerőseinknél, hátha van valakinek egy nem használt, de jól működő varrógépe, amit kölcsönadhatna. 

Ha végképp nincs semmi ötlete...

Előfordulhat, hogy bár szeretnénk megajándékozni szeretteinket, nincs semmilyen ötletünk arra, minek is örülnének igazán. Ilyenkor sem kell berohanni a legközelebbi boltba és megvenni a szemünk elé kerülő legelső, szépen becsomagolt tárgyat. Legyünk ebben az esetben kívánság-teljesítő jótündérek! Kérjük meg a megajándékozni kívánt szerettünket, hogy írja le egy papírra 3 kívánságát, amelyet nőnapi ajándékként (lehetőségeinkhez mérten) igyekezzünk teljesíteni. Ki tudja, lehet, hogy a kamaszlányunk legnagyobb vágya, hogy a hétvégén elmehessen bulizni, vagy éppen a feleségünk csak egy órányi csendet szeretne. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?