Kilenc last minute Bálint-napi ajándék

Gyűlöljük vagy imádjuk, ünnepeljük vagy sem, ma Bálint-nap van. S bár a párunkra, párkapcsolatunkra az év minden napján fontos odafigyelni, egy kis plusz meglepetésnek mindenki örül, s ha erre a mai nap ad okot, miért ne? Ha szeretné meglepni párját, de nem nagyon van ötlete, adunk néhány tippet.

Nem, nem kell a virágüzletbe rohanni hatalmas rózsacsokorért, a játékboltba a rózsaszín plüssmaciért, vagy éppen az italboltba a méregdrága borért. Igyekeztünk klisémentes ajándékokat összegyűjteni, s ha nem szeretne vásárolni, de mégis meglepné szerelmét, arra is van tippünk. 

Ha valami kézzel foghatót szeretne

  • Képeslap, kedves üzenet – Ha éppen most tudatosult bennünk, milyen nap is van, és meglepnénk a párunkat, menjünk be a legközelebbi postahivatalba, vagy papírboltba és vásároljunk egy aranyos képeslapot. Írjunk rá egy kedves és személyes üzenetet és rejtsük el például a szerelmünk kabátzsebébe, táskájába, párnája alá. Az internetről is nyomtathatunk képeslapot, például innen, vagy ha egyszerűbb, egy digitális képeslapot is ellküldhetünk.

  • Bögre – Ki ne szeretne kávézni vagy teázni? Ha kedvesünk tea- vagy kávérajongó, bizonyára szívesen kortyolgatná kedvenc italát egy új bögréből, vagy választhatunk páros, összeillő bögréket is. Reggelente jól esik majd ezekből kortyolgatni a kávét és beszélgetni, vagy éppen este egy forró tea mellett megvitatni a nap eseményeit. 
  • Kedvenc édesség – Mindenkinek van egy kedvenc desszertje, nassolnivalója, amivel fel lehet dobni a napját. Ha nincs más ötletünk, vásároljuk párunk kedvenc csokoládéjából, vagy süteményéből, s ezáltal örömet szerezhetünk neki.
  • Közös fotó – Bár az okostelefonoknak köszönhetően bárhol és bármikor fotózhatunk, ezek a képek sokszor a telefon memóriakártyáján maradnak és örződnek meg. Bálint-nap alkalmából nyomtassuk ki a párunkkal készült közös fotók valamelyikét – ez lehet egy esküvői kép, a legelső közös fotó, vagy éppen a legutóbbi bulin készült kép –, és tegyük egy képkeretbe. Ez az ajándék emlékeztet a közösen átélt pillanatokra. 
  • Könyv – Február 14. nemcsak a szerelmesek ünnepe, hanem a könyvajándékozási világnap is. Ha párunk szeret olvasni, könnyű dolgunk van: vásároljunk neki egy könyvet. Ha éppen nincs könyvesbolt a közelünkben, és szerelmünknek van e-könyv olvasója, vegyünk neki egy e-könyvet. Ha tanácstalanok vagyunk abban, hogy milyen könyvet válasszunk, nézzünk szét az otthoni könyvespolcon, a szerzők, a könyvek műfajai ötletet adhatnak és így legalább elkerüljük, hogy egy már meglévő könyvet vegyünk meg. 

Ha inkább mással lepné meg szerelmét 

  • Szabad egy táncra? Ki mondta, hogy táncolni csak sok ember között, hangos zene mellett lehet? Indítsuk el a kedvenc dalunkat és táncoljunk romantikusan összebújva vagy éppen ugrálva a nappali kellős közepén. Most nincsenek fürkésző szempárok, akik a tánctudásunkat vizslatnák. 
  • Masszázs – Egy hosszú, fárasztó nap után szuper ajándék lehet párunknak egy masszázs, amellyel romantikát csempészhetünk az esténkbe. 
  • Meglepetés – Ha lehetőségünk van rá, lepjük meg párunkat a munkahelyén egy ölelés, egy puszi erejéig. Mielőtt megérkeznénk, hívjuk fel telefonon, nehogy egy értekezlet kellős közepén zavarjuk, és lehetőleg ne a kollégák szeme előtt legyünk romantikusak. 
  • Offline – A legnagyobb ajándék amit a szerelmünknek adhatunk, a figyelmünk. Ezért munka után kapcsoljuk ki a telefont, a laptopot, minden zavaró tényezőt és figyeljünk a másikra. Végezhetünk közösen házi munkát, főzhetünk valami finomat, de ne legyenek háttérzajok, így minőségi időt tölthetünk el együtt. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?