Kiderült: eddig rosszul ittuk a vodkát

Ha barátokkal vagy családdal töltött eseményen alkoholt fogyasztunk, érdemes odafigyelni az ital megfelelő tárolására. Ahogy mindent, úgy a vodkafogyasztást is lehet jobban csinálni, így a Business Insider szakértőt faggatott a vodkaivás mikéntjéről.

A Grey Goose márka alapítóját, Francois Thibault-nak köszönhetően megtudhatjuk, milyen hőfokra érdemes lehűteni az italt, hogy leginkább ki tudjuk élvezni a vodka ízét. Elmondta: az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy a mélyhűtőbe teszik az italt. Bár jó ötletnek tűnhet, hiszen a vodka etanoltartalma miatt csak -27 °C-os hőmérséklet alatt fagy meg, azonban ez ronthat az ital minőségén. 

„Ha olcsó és gyenge minőségű italt vásároltunk, az alacsony hőmérséklet elrejti az agresszív, égető jegyeit, a prémium kategóriába tartozó vodkák esetében pedig nem szabadulnak fel az összetett aromák és ízek” – árulta el Francois Thibault.

A szakértő szerint saját termékeik esetében a legmegfelelőbb a 0-4 °C-os hőmérséklet. Ha ennél melegebb, esetleg szobahőmérsékleten fogyasztjuk a vodkát, szintén negatívan befolyásolja az ízt. 

Ha kezdőnek számítunk a vodkafogyasztásban és készítésben Francois Thibault azt javasolja, ismerkedjünk meg a száraz Martini készítésével, mivel ez tökéletes arra, hogy összehasonlítsuk a különböző vodkákat.

Kapcsolódók

Kimaradt?