banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Reklámokkal zaklatnak, ha letörölünk egy alkalmazást?

Még azt is tudják az appok készítői, ha letöröltünk egy programot a telefonunkról – tudta meg a Bloomberg.

A lap arról számolt be, hogy az utóbbi hetekben egyre több alkalmazás esetében észrevették felhasználók: ha letörölnek egy appot a készülékükről, mindegy, hogy az androidos vagy Apple-termék, az app reklámja felbukkan a készüléken.

Ennek értelmében a fejlesztők megoldották, hogy észleljék, ha letörlünk egy alkalmazást, és elkezdik újra reklámozni azt abban a reményben, hogy mégis meggondoljuk magunkat.

A Bloomberg szerint az AppsFlyer, MoEngage, Localytics és CleverTap cégek adnak lehetőséget az appfejlesztőknek erre, így aztán olyan cégek is használják a lehetőséget, mint a T-Mobile, Spotify, Yelp.

Egyes szolgáltatók azt állítják, hogy ez a lehetőség csupán felhasználói reakciókat figyel meg, mint például a frissítések használata. Más azt mondta: nem hallott olyanról, hogy célzott hirdetéssel bombázták volna a törölt appok felhasználóit. Az egyik érintett cég vezetője szerint nem is érdekük egy ilyen lépés megtétele, hiszen bizalmat veszítenének.

Az ilyen jellegű célzott reklámok sértik a Google és Apple felhasználüi feltételeit, egyelőre azonban egyik vállalat sem reagált a Bloomberg cikkére.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?