Készült egy társkereső a Trumpra szavazó fiataloknak

Egy nap sem kellett hozzá, hogy botrányba fulladjon az amerikai elnököt támogató, egyedülálló fiataloknak készített társkereső: az app a megjelenés után ki is szivárogtatta véletlenül a felhasználók adatait.

Készítője szerint a DonaldDaters nevű alkalmazás "az Egyesült Államokban élő, egyedülálló fiatalok közössége, amely összeköt szerelmeseket, barátokat és Trump támogatóit egyaránt".

"A Trumpot támogató fiatalok egy jelentős része számára a liberálisok intoleranciája szinte lehetetlenné teszi a randizást" - írta közleményében Emily Moreno, a cég vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az elnök támogatása mostanra kizáró okká vált a párkeresésben. "Ezért hoztuk létre ezt az új platformot a Trumpot támogatók számára, hogy az emberek félelem nélkül beszélhessenek a politikai nézeteikről" - fűzte hozzá.

Trump megválasztása óta egyre erősebb a politikai szembenállás konzervatívok és liberálisok között, aminek hatására a konzervatív fiatalok egyre nehezebben találnak párt maguknak a nagyvárosi régiókban, amelyek általában a liberális politika irányába hajlanak. A republikánusok gyakorta panaszkodnak arról, hogy gúny és sértegetés áldozatává válnak, miután a randipartnerük számára világossá válik a politikai hovatartozásuk.

A TechCrunch szerint a DonaldDaters applikációnak már az első napon több mint 1600 felhasználója volt. Az oldal egy francia biztonsági szakember révén jutott hozzá ehhez az információhoz, akinek az applikáció "kiskapuit" kihasználva sikerült hozzáférnie a felhasználók adataihoz, beleértve a nevüket, profilképüket, az általuk használt készülék típusát, a magánlevelezésüket és a profiljuk megváltoztatásához szükséges információkat.

A portál szerint az adatokhoz való hozzáférést megszüntették, miután kapcsolatba léptek az alkalmazás készítőjével. A DonaldDaters honlapja "a személyes adatok védelmét" ígéri a felhasználóknak.

Jelenleg egy Trump-ellenes társkereső oldal is elérhető az interneten: a nevertrump.dating azoknak szeretne segíteni a párkeresésben, akik ellenzik Donald Trump politikáját.

Kapcsolódók

Kimaradt?