Készítsen töklámpást egyszerűen – galéria

Az angolszász kultúrkörben október 31-én ünneplik a halloweent, amely egyre elterjedtebb magyar nyelvterületen is. A halloween egyik jellegzetes dekorációs eleme a töklámpás. Függetlenül attól, ünneplünk-e vagy elítéljük a halloweent, a töklámpás készítése jó hétvégi, családi  program lehet. Mutatjuk, hogyan készítse el a töklámpást és összegyűjtöttünk képeket, hogy inspirálódni tudjon. 

A hétvégi jó időt érdemes kihasználni és a szabad levegőn töklámpást készíteni. A gyerekek minden bizonnyal élvezni fogják a rémisztő, vicces, kreatív vagy éppen furcsa tökfejek készítését. 

A töklámpás készítése bár időigényes, nem bonyolult feladat.

  • Válasszunk ki a kertben vagy a piacon egy szép, sárga tököt. 
  • Találjuk ki a tök mintáját és egy filctollal rajzoljuk a tök héjára
  • A tök tetejét vízszintesen vágjuk le és kaparjuk ki a magokat.
  • Faragjuk ki a mintát.
  • Egy papírtörlő segítségével töröljük ki a tököt vazelinnel, így több napig szép marad. 
  • Tegyünk bele egy mécsest, gyújtsuk meg és készen is van. 

 

Nem kell minden lámpás rémisztő legyen, lehet aranyos is, mint az alábbi. A kislányoknak biztosan tetszeni fog egy Hello Kitty mintájú lámpás. Komoly munka és sok türelem kell egy ilyen lámpás elkészítéséhez, ám az eredmény lenyűgöző. Ha rémisztő lámpást készítenénk, ez jó inspiráció lehet. A kreativitás megér egy lájkot. Aranyos és vidám tökfejekkel diszíthetjük otthonunkat. Bizonyára sok türelem kell egy tökből készült Minyon kifaragásához, de a gyerek odáig lesznek érte. Az autók megszállottjai ilyen töklámpást is készíthetnek. Ha igazán rémisztőt készítenénk, használjunk fogpiszkálót is, így nem kell annyit faragni a Ha nincs kedvünk sokat vessződni a tökfaragással, elő a fúrót és ilyen szép tököket készíthetünk. Ha nem tudunk mit kezdeni a nagyra nőtt tökkel, faragjuk ki a képen látható módon. Hangulatos dekorációja lesz a kertünknek. Mintha egy tökből készült Olaf (a Jégvarázs mese hóembere) nézne ránk. A töknek nem csak az oldalát, hanem a tetejét is kivághatjuk, így orra is lesz az Bolondos, vicces lámpásokat is faraghatunk. Hangulatos dekoráció lesz az osztályteremben egy ilyen töklámpás. Harry Potter rajongóknak. Nagyon aranyos és egyszerűen elkészíthető ez a lámpás, amely hangulatossá tesz bármilyen otthont.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?