banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Hat immunerősítő tea az őszi megfázás ellen

A hűvösebb idő beköszöntével egyre gyakoribbak a megfázások, a köhögés, tüsszögés, orrfújás. A betegség elkerülése érdekében nem elég melegen öltözni, hanem a rendszeres testmozgásra és a táplálkozásunkra is oda kell figyelni. Könnyebb a betegségeket megelőzni, mint kezelni, ezért ilyenkor érdemes az immunrendszert erősítő táplálékokhoz nyúlni. 

A tea nemcsak kellemes kísérője lehet a hűvösebb estéknek, bekuckózásoknak, hanem a szervezetünk számára hasznos vitaminokat és tápanyagokat is tartalmaz, ami segítnet megküzdeni a betegségekkel. Válasszunk az immunrendszert erősítő teák közül.

Gyömbértea

Különleges, kissé csípős íze miatt nem mindenki kedvence, ám az egészségünkre jó hatással van: erősíti a szervezet ellenálló képességét, felpezsdíti a vérkeringést, csillapítja a köhögést. Fontos tudni, hogy minél többet ázik a gyömbér, annál csípősebb lesz a teánk.  

Csipkebogyótea

C-vitamin tartalma miatt véd a nátha ellen, megfázás esetén pedig segít enyhíteni a tüneteket, ezért ősszel nyugodtan kortyolgassuk. Készítése azonban trükkös: ne forró, hanem inkább meleg vízbe áztassuk. 

Levendulatea

Szépítő és nyugtató hatása mellett erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásokat így a hűvösebb idő beköszöntével is bátran fogyasszuk.

Pemetefűtea

Többek között megfázás, hurutos köhögés ellen ajánlják, ezért ha észleljük az első tüneteket érdemes gyakran meginni egy-egy csészényit. 

Fekete tea

A benne található csersavaknak köszönhetően hatékonyan felveszi a harcot a vírusos megbetegedésekkel szemben, az antigének miatt pedig segít a gyulladások leküzdésében.

Hársfatea

Erősíti az immunrendszert, csillapítja a köhögést, a gyulladásokat, emellett nyugtató hatása is van. 

 

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?