Ilyen gyakran kell szexelnie a párnak, ha gyereket akar

Nagyobb az esélye a fogantatásnak, ha a párok rövid időn belül kétszer szeretkeznek – derül ki a legújabb kutatásból, melyről a Huffington Post számolt be. A kínai kutatók eredményei cáfolják a korábbi közvélekedést, mely szerint legalább egy napnak el kell telnie két szeretkezés között. 

A Shengjing Egyetem kutatása kétségbe vonja azt az elképzelést, miszerint az önmegtartóztatás javítja a spermiumok minőségét. dr. Da Li, a shengjingi kórház kutatója szerint korábban a gyermekáldásra vágyó pároknak gyakran tanácsolták, mérsékeljék szexuális aktivitásukat, ezt a gyakorlatot azonban legújabb kutatásuk cáfolja. 

A legújabb eredmények szerint ugyanis, nagyobb a valószínűsége a fogantatásnak, ha a pár maximum három órán belül kétszer szeretkezik. „Megfigyeléseink szerint gyorsabban úsznak és nagyobb valószínűséggel termékenyítik meg a petesejtet azok a spermiumok, amelyeket az első ejakulációt rövid időn belül követő magömlés során gyűjtöttünk be” – magyarázza a kutatás vezetője. 

A szakértő azt tanácsolja a gyermekre vágyó, egészséges pároknak, hogy – különösen a peteérés napjaiban – szexeljenek minél gyakrabban. 

Kapcsolódók

Kimaradt?