Ezeken a helyeken ne tartsa az óvszert

Jól ismert filmes klisé, hogy ha éppen szeretkezésre kerül a sor a férfi a pénztárcájából vagy éppen a farzsebéből előhúzza az óvszert. Mert ugye mindig van nála a biztonság kedvéért. A valóságban azonban nem ez a legmegfelelőbb hely a kondom tárolására. A Metro szakértőket kérdezett meg arról, hol tartsuk az óvszert. 

„A pénztárca, a farzseb és ezek kombinációja a farzsebben tartott pénztárca a legrosszabb hely az óvszerek tárolására" – állítja Karin O'Sullivan a szexuális felvilágosítással foglalkozó Family Planning Association (FPA) vezetője. A hő, a nedvesség, a súrlódás és a fény egyaránt befolyásolja az óvszer minőségét. A pénztárcában és a farzsebben túl meleg van, ha pedig a gumi felmelegszik, könnyebben elszakad, ezen ronthat még a súrlódás is. 

Nem ajánlott az óvszert csak úgy a táskánkba dobni, hiszen a kulcsok és egyéb tárgyak megsérthetik. Ha mindenképpen a táskánkba tennénk, tároljuk egy kisebb zsebben. Ne tegyük az óvszert olyan helyre, ahol nedvesség, közvetlen napfény érheti, így a a fürdőszobai szekrény, ablakpárkány, zokni, kesztyűtartóban, cipőben sem ajánlott tartani.

A szakértők szerint a legjobb, ha az éjjeliszekrényen, esetleg egy kistáskában, dobozban tartjuk az óvszert. Ha mindenképpen magunknál is hordanánk, tegyük a pénztárca egy külön rekeszébe.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?