Felhasználóit pontozza mostantól az Apple

Elirigyelhette a techóriás a kínai gyakorlatot.

"A csalások felderítése és magakadályozása érdekében, amikor megpróbál vásárolni, kiszámítunk egy eszközmegbízhatósági pontszámot az eszközhasználattal kapcsolatos információi alapján, amelyek azt is tartalmazzák, hogy hozzávetőlegesen hány telefonhívást intézett, és hány e-mail üzenetet küldött és kapott. Az információk beküldése úgy lett megtervezve, hogy az Apple ne tudja megállapítani a mögöttes értékeket az eszközén. A pontszámot meghatározott ideig tároljuk szervereinken" – áll az iTunes Store adatvédelmi leírásában.

A VentureBeat arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a változás (amelyről nyilván nem egyeztettek a felhasználókkal) már csak azért is fura, mert az AppleTV-n nem lehet telefonálni és e-mailokat küldeni. Nem tiszta az sem, hogyan gyűjtik majd be ezeket az információkat.

Bár a párhuzamot önkényesen vonjuk, felmerül a kérdés, hogy hasonlít-e ez a törekvés a kínaira, ahol az emberek minden lépését figyelve hierarchiát építenek közöttük, büntetve az állam elvárásai szerint nem jó magatartásúakat?

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?