Kutatás bizonyítja: kisebbek a zsebek a női ruhadarabokon

Ha nemi egyenlőségről esik szó, bizonyára nem az ugyanakkora méretű zsebekre gondolunk. Pedig a kutatók bebizonyították, hogy a női ruhadarabokon lényegesen kisebb zsebek találhatók, mint a férfiaknak szánt ruhákon. Bár a nők többsége hord magával táskát, a kicsi zsebek ettől függetlenül nem praktikusak – tájékoztat az Independent

A The Pudding végezte el azt a kutatást, melyben a legnagyobb márkák (többek között a Calvin Klein, H&M, Levi’s, Wrangler, Ralph Lauren) 80 ugyanakkora méretű farmernadrágját vizsgálták. A friss tanulmányból kiderült a női farmereken lévő zsebek 48 százalékkal kisebbek és 6,5 százalékkal keskenyebbek, mint a férfi nadrágokon. Megvizsgálták, hogy a tipikusan zsebben hordott tárgyak közül – mint a pénztárca, kulcs, telefon – melyik fér bele a női és a férfi zsebekbe. A női farmerek mindössze 40 százalékába tehető egy iPhone X, 20 százalékukba egy Samsung Galaxy és csak 10 százalékába tudjuk a kezünket rakni. A férfi nadrágok zsebeiben ezzel szemben mind belefért. 

A kutatás tehát kimutatta, hogy a női ruhadarabokon lévő zsebek inkább az esztétikumot, mintsem a praktikumot szolgálják. 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?