banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Valeriu Gheorghiţă: nem kell aggódniuk az AstraZeneca vakcinájával beoltottaknak

Nincs okuk pánikra azoknak, akiket az AstraZeneca vakcinájával oltottak be – jelentette ki csütörtök este Valeriu Gheorghiţă.

Az oltási kampány koordinátora azzal kapcsolatban nyilatkozott a Digi24 hírtelevíziónak, hogy Romániában egyelőre nem használják azt a több mint négyezer adag vakcinát, amelyik ugyanabból a szállítmányból származik, amelynek használatát több más országban is felfüggesztették, miután több olyan esetet is jelentettek, amikor vérrög képződött a beoltottak szervezetében.

A katonaorvos hangsúlyozta: nincs arra utaló jel, hogy az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyaga okozott volna vérrögképződést. Emlékeztetett arra, hogy az Európai Gyógyszerügynökség ajánlása szerint a brit-svéd gyógyszergyártó és az Oxfordi Egyetem közösen fejlesztett vakcinája továbbra is beadható.

"Nyilván, ha a vakcina beoltása után romlik a beoltott személy egészségi állapota, akkor vegye fel a kapcsolatot a háziorvosával. De nincs miért pánikba esni, erre semmi ok nincs" - mondta Valeriu Gheorghiţă. Hozzátette, a "félretett" több mint négyezer vakcinát megfelelően tárolják, és az Európai Gyógyszerügynökség fogja eldönteni, hogy mi legyen a sorsuk.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A katonaorvos közölte: az AstraZenecával való oltást Romániában folytatják, a visszavont vakcinát más szállítmányokból származóval pótolják, így ez nem okoz fennakadást a rendszerben. Mindenki akkor és ott kaphatja meg az oltást amikorra és ahová előjegyezték - tette hozzá.

(Címlapfotó: Agerpres)

 

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?