banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Vakcinabeszerzések: elindulhat a bűnvádi eljárás a volt egészségügyi miniszterek ellen

Klaus Iohannis államfő hétfőn elküldte Alina Gorghiu igazságügyi miniszternek a Vlad Voiculescu és Ioana Mihăilă volt egészségügyi miniszterek elleni bűnvádi eljárás elindítására vonatkozó kérelmet – jelentette be az Államelnöki Hivatal.

Fotó: Agerpres/EPA

A tájékoztatás szerint az egészségügyi miniszteri tisztséget 2020. december 23-a és 2021. április 14-e között betöltő Vlad Voiculescu ellen hivatali visszaélés és hivatali visszaélésben való bűnrészesség gyanúja miatt vizsgálódik a korrupcióellenes ügyészség. Ioana Mihăilă 2021. április 21-e és 2021. szeptember 8-a között vezette az egészségügyi tárcát, ellene hivatali visszaélés gyanúja miatt vizsgálódik a DNA.

A DNA múlt héten közölte: kéri az elnöki hivatal és a szenátus jóváhagyását ahhoz, hogy büntetőeljárást indíthasson három hivatali visszaéléssel gyanúsított személy ellen a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésével kapcsolatos ügyben. A vád szerint a román állam feleslegesen vásárolt nagy mennyiségben oltóanyag-adagokat, a kár pedig meghaladja az egymilliárd eurót.

A gyanúsítottak Florin Cîţu szenátor, volt kormányfő, illetve Vlad Voiculescu és Ioana Mihăilă volt egészségügyi miniszterek.

A szenátus házbizottsága hétfőn úgy döntött, hogy a plénum szerdán vitatja meg a Florin Cîţu liberális párti szenátor, volt miniszterelnök mentelmi jogának megvonására vonatkozó kérést.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?