Üzembe helyezték az elektronikus jegyvásárlási rendszert az aradi tömegközlekedésben

Új, elektromos autóbuszon tartott sajtótájékoztatón mutatták be a rendszert | A polgármesteri hivatal által közreadott felvételek

Keddtől működik az úgynevezett elektronikus jegyvásárlási rendszer az aradi tömegközlekedési vállalat (CTP) villamosain és autóbuszain, és elsőként Călin Bibarț polgármester próbálta ki az egyik járművön tartott sajtótájékoztató keretében.

Az önkormányzat a tömegközlekedés átfogó fejlesztésére – digitalizálás, villamossínek cseréje, a kötöttpályás közlekedési hálózat bővítése stb. – indított projektje részeként megvalósított e-ticket-rendszer lényege, hogy elektronikus kártyákra cserélik a meglévő bérleteket, és bővítik az online megvásárolható jegyek/bérletek lehetőségét.

Az új típusú bérletek feltölthetők lesznek egy mobiltelefonos alkalmazással vagy bankkártyával történő fizetés során. A beruházás során jegykiadó automatákat, az elektronikus kártyákat érvényesítő terminálokat, és az azok érvényességét ellenőrző hordozható készülékeket vásároltak.

A teljes átállásra kéthónapos türelmi időt szabtak meg, ez alatt párhuzamosan a hagyományos jegyek és bérletek is érvényesek lesznek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?