banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Útra zuhant fák miatt állt a forgalom Kovászna megye több térségében

A sűrű havazás miatt fák dőltek ki Kovászna megyében, szerda reggel leállt a forgalom a 11-es országúton Bereck és Ojtoztelep között az úttestre esett fatörzs miatt, tájékoztatott a Brassó megyei közúti vállalat (DRDP).

A vállalat szerint a forgalom mindkét irányban áll, egy csapat munkás az úttest felszabadításán dolgozik. A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 11-es országúton néhány kilométeres gépkocsisor keletkezett, amely majdnem Csernátonig ér. A vidéken továbbra is havazik, az úttesten 2-3 centiméteres a hóréteg.

A 10-es országúton, Zabrató (Zăbrătau) és Szitabodza (Sita Buzăului) települések között is nehézkesen és csak egy sávon, felváltva zajlik a közlekedés az úttestre zuhant fák miatt. A 12-es országúton Mikóújfalu és Sepsibükszád között szerda reggel szintén leállt részlegesen a forgalom a hó súlya alatt kidőlt fák miatt, azonban a munkásoknak sikerült megtisztítaniuk az utat. A 2D országúton, Kovászna és Vrancea megye határában az úttest letakarításáig leállították a 3,5 tonnánál nagyobb gépkocsik forgalmát.

A Brassó megyei DPDR képviselői elmondták, az elmúlt 24 órában Kovászna megyében sűrűn hullott a hó Ojtoz, Bodzaforduló környékén, illetve Vrancea megye határában, néhol akár 60 centiméteres hótakaró is lerakódott.

(Címlapkép: e-redoo.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?