Utak felújítására fordítja az állami támogatást Hargita megye

Öt út felújításának számláira fordítja Hargita Megye Tanácsa azt az 5,7 millió lej támogatást, amelyet a kormány tartalékalapjából utaltak ki decemberben, döntött legutóbbi rendkívüli ülésén a testület.

Utak felújítására fordítja Hargita Megye Tanácsa a kormány tartalékalapjából megítélt 5,7 millió lejes támogatást. Erről csütörtöki rendkívüli ülésén döntött a képviselőtestület. A határozat szerint a 127-es út Gyergyóditró–Gyergyótölgyes közötti szakasz, a tibódi útmunkálatok, a 135-ös út Etéd-Siklód-Maros megye határa közötti szakasz, a 136B út Énlaka–Székelypálfalva közötti szakasz, valamint a Hargitafürdőre vezető út felújítási számláit fizetik ki a támogatásból.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta: az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhető a mostani támogatás. Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a korábbi támogatásból nem sikerült részesülniük, mivel az RMDSZ területi vezetőivel nem mindenhol sikerült konszenzusra jutni egy egységes megyei álláspontot képviselve.Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A megyei tanács elnöke kifejtette: a megye minden szegletében zajlanak beruházások, amelyhez források szükségesek, a munkálatokat azonban nem hagyhatják kifizetés nélkül a támogatásokra várva, kockáztatva az éppen zajló beruházások leállását. Hitel felhasználása is egy pénzügyi eszköz, hogy biztosítani tudják a beruházások folytatását – fogalmazott Borboly Csaba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?