Újabb nagy beruházásra készülnek Kézdivásárhelyen

Hatvan millió lejnél is nagyobb összegből bővítik és korszerűsítik a gázhálózatot Kézdivásárhelyen, illetve a hozzá tartozó Oroszfalu, Sárfalva, Szászfalu és Nyujtód településeken. Bokor Tibor polgármester szerint a céhes városban az összes fogyasztásmérőt korszerűsítik.

Az elöljáró a Maszolnak elmondta: múlt szerda délután lezárult a közbeszerzési eljárás, az elektronikus licitre egyetlen cég jelentkezett. „Ez jó hírnek számít, mert elébe mehetünk annak, hogy amennyiben többen jelentkeznek, akkor valaki megóvja a versenytárgyalás eredményét. Ezután elemzik az ajánlatot, március derekán derül ki, hogy a vállalkozás megfelel vagy sem a kiírásnak. Nagyon remélem, hogy igen” – mondta a polgármester.

Bokor Tibor hozzátette: amennyiben nem lesz hatósági kifogás, akkor két hónap alatt meg kell tervezni a rendszert (ezt is a munkálatra jelentkező cég vállalta – szerk.), majd utána meg lehet kezdeni a munkálatokat, amik kapcsán a céhes város első emberének észrevételei lennének.  „Azt szeretném, hogy az oroszfalvi hídtól Sárfalva felé vezető szakaszon kezdődjön meg először a munkálat, ugyanis ezen a szakaszon bicikliutat fogunk építeni, amire meg is vannak a terveink. Jó lenne, ha a két munkálat párhuzamosan folyna, kevesebb felfordulással járna” – magyarázta Bokor Tibor.Bővítik a gázhálózatot | Illusztráció: Adobe Stock

Hozzátette: Kézdivásárhelyen egy kisebb szakaszon bővülne a hálózat, viszont nagy előrelépésnek tartotta, hogy a városban az összes gázórát úgynevezett okos fogyasztásmérőre cserélnék le. Ennek hozadéka az lenne, hogy a lakosság megszabadulna a gázórák leolvasásától – részletezte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?