Továbbra is nagy erőkkel keresik a vadászi kisfiút

A belügyi alakulatok mellett az erdészek és az önkéntesek bevonásával folytatódik csütörtökön a közel egy hónapja eltűnt vadászi kisfiú keresése – adta hírül az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) és a megyei rendőr-főkapitányság közös közleményben.

A közigazgatásilag Tőzmiske községhez tartozó Vadászon január 9-én este hét óra körül jelentették a gyerek szülei, hogy a hétéves Sebastiant délután óta nem látták. A fiú egy faluszéli esztenához indult, de nem került elő. A rendőrség megkezdte a keresését, amelybe a következő napokban sok önkéntes is bekapcsolódott, mintegy 30 kilométeres körzetet fésültek át több százan.Fotó: ISU Arad

A most folytatódó kutatásban az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügy nyomozói és a bukaresti Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai is részt vesznek. Összesen 30 rendőr, ugyanennyi tűzoltó és csendőr keresi a gyerek nyomait, bevonták a keresésbe a rohammentősöket és az erdészeket is. Egy lánctalpas jármű mellett több terepjárót, egy szonárt, helikopter és két drónt is bevetnek. Az ISU szerint a talajjavító intézet (ANIF) munkatársai szerdán lecsapolták a mezőket és szántóföldeket átszelő természetes vízelvezető árkokat is, és azokat is átkutatták.

Csütörtökön egy 10 km-es körzetet kívánnak átfésülni, a hivatásosak a nehezen megközelíthető helyeket kutatják el, az önkénteseket könnyebb terepre vezénylik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?