Törvénytelen értékesítésre szánt pirotechnikai eszközök után kutat a rendőrség

Szerda reggel 153 házkutatást végeznek a rendőrök, illegálisan birtokolt pirotechnikai eszközök után kutatva – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR).

A házkutatások magánszemélyeknél és cégeknél folynak a fegyverekkel, robbanószerekkel és veszélyes anyagokkal foglalkozó igazgatóság felügyelete alatt.

Az akció célja az illegális értékesítésre szánt pirotechnikai eszközök felkutatása és lefoglalása, illetve a vétkesek büntetőjogi felelősségre vonása.

Fotó: Agerpres

A házkutatások Bukarestben, illetve Arad, Argeş, Bákó, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Buzău, Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hargita, Ilfov, Maros, Olt, Prahova, Szatmár, Szeben, Temes, Tulcea, Vâlcea és Vaslui megyében zajlanak rendőrök és csendőrök bevonásával.

A román hatóságok Tűzijáték elnevezésű akciója keretében szerdáig már több mint 100 tonna pirotechnikai eszközt koboztak el ebben a szezonban.

Mint írtuk, Az elmúlt egy hónapban végzett ellenőrzések során több mint 87 tonna pirotechnikai eszközt foglalt le a rendőrség 5,2 millió lej értékben; 647 bűnvádi eljárást indítottak. Az országos rendőr-főkapitányság tájékoztatása értelmében a bevásárlóközpontokban, piacokon és más helyeken folytatott ellenőrzések során összesen 234 050 lejre róttak ki bírságot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?