Csaknem kilenc tonna petárdát és tűzijátékot koboztak el a rendőrök

A rendőrök csaknem kilenc tonna pirotechnikai terméket koboztak el egy nagyszabású ellenőrzési akció keretében, 122 800 lej értékben, és összesen 30 215 lejnyi bírságot szabtak ki, miután ellenőrzéseket végeztek a pirotechnikai eszközökre vonatkozó jogszabályok betartásával kapcsolatban – közölte Adrian-Nicolae Dinu főfelügyelő, a Román Rendőr-főkapitányság fegyverekkel, robbanóanyagokkal és veszélyes anyagokkal foglalkozó igazgatóságának parancsnoka.

Csak engedélyezett termékeket, biztonságos helyről vásároljanak – javasolják a rendőrök | Fotó: AgerpresDinu szombati sajtótájékoztatóján a Tűzijáték elnevezésű országos akció eredményeit ismertette, amelynek során 92 ellenőrzést hajtottak végre, 37 büntetőjogi eljárást indítottak, amelyben 55 személy érintett, és több mint 50 bűncselekményt állapítottak meg. A razzia célja a pirotechnikai termékek behozatalára, birtoklására, értékesítésére, tárolására és használatára vonatkozó rendelkezések áthágásából származó balesetek megelőzése volt, főleg a téli ünnepek alatt.

Az akció 2022. november 21. és 2023. január 4, között zajlik. Célja a tiltott pirotechnikai eszközök forgalmazásának és használatának megakadályozása, a veszélyes pirotechnikai eszközök használatából eredő balesetek megelőzése, valamint a lakosság tájékoztatása abból a célból, hogy csak engedélyezett pirotechnikai eszközöket vásároljanak – közölte a rendőrparancsnok.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?