banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Többlettámogatással biztosítja a fejlesztési minisztérium a helyi beruházások befejezését

Első olvasatban tárgyalta szerdai ülésén a kormány azt a sürgősségi kormányrendelet-tervezetet, amely értelmében 3 milliárd lej többletköltséget biztosítana a fejlesztési minisztérium a helyi beruházásokra – jelentette be Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter.

A tárcavezető elmondta: az intézkedésre azért van szükség, mert az építkezési alapanyagok árának növekedése és az építőipari béremelések következtében az önkormányzatok nem tudják fedezni a megemelt számlákat.

„Az RMDSZ a helyi közösségeket támogatja, azok terveit, befektetéseit prioritással kezeli. A ma tárgyalt többletfinanszírozás jóváhagyása nélkül veszélybe kerülhet számos elkezdett helyi beruházás” – hangsúlyozta Cseke Attila.

Mint ismeretes, mandátumának átvétele után Cseke Attila hasonló intézkedést foganatosított, amikor 800 millió lej többletköltséget biztosított a szaktárca a Helyi Fejlesztések Országos Programjának első fejezetéhez (PNDL 1) tartozó befektetésekre, emlékeztetnek a közleményben. A szerdán tárgyalt kormányrendelet újabb 3 milliárd lejt biztosítana a helyi fejlesztések második szakaszában (PNDL 2) finanszírozott beruházásokra, amennyiben a jogszabály-tervezetről – várhatóan jövő héten – kedvezően dönt a kormány.

(Címlapképi illusztráció: Pexels)

Kapcsolódók

Kimaradt?