FRISSÍTVE – Több székelyföldi megyére is riasztást adtak ki az erős szél miatt

Megerősödő szélre figyelmeztető sárga riasztást adtak ki a meteorológusok hat megyére pénteken. FRISSÍTÉS: A meteorológusok szerint 16 óráig Kovászna, Hargita, Bákó, Suceava, Neamț és Vrancea megye több, hegyvidéki területen fekvő településén a széllökések meghaladják a 70-90 km/órát. 

Illusztráció: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése szerint pénteken hajnali 2 órától 8 óráig Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Szeben és Fehér megyében óránkénti 55–60 kilométeres széllökésekre lehet számítani.

Mint arról beszámoltunk, sarkvidéki levegő érkezik Romániába, és január 8-tól, hétfőtől jelentős lesz a lehűlés. Jövő hét elején az éjszakai és reggeli órákban mínusz 15 Celsius-fok alá süllyednek a hőmérsékleti értékek Moldva északi felén, Kelet-Erdélyben, de a Kárpátokon belüli régiókban is. Eközben nyugtat az energiaügyi miniszter: Románia felkészült a fagyos időszakokra, a gáztárolók telítettsége majdnem 83 százalékos, román gázzal át fogjuk vészelni a telet.

Frissítés: Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) új, elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetést adott ki az erős szél miatt. A figyelmeztetés délutánig érvényes hat megyére. A meteorológusok szerint 16 óráig Kovászna, Hargita, Bákó, Suceava, Neamț és Vrancea megye több, hegyvidéki területen fekvő településén a széllökések meghaladják a 70-90 km/órát. Az azonnali veszélyes jelenségekre vonatkozó figyelmeztetéseket (nowcasting) legfeljebb hat órára adják ki – írja a meteorológiai szolgálat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?