Több mint félszáz migráns zsúfolódott össze egy kamionban

Két kamionban összesen 59 illegális bevándorlóra bukkantak a román határrendészek a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen kedden.

Fotó: politiadefrontiera.roEgy hűtőszekrényeket szállító nyergesvontatóba 52-en zsúfolódtak be. Az aradi határrendészet közleménye szerint a rendőröknek az tűnt fel, hogy az Olaszországba tartó román rendszámú kamion ponyváját rögzítő sodrony sérült, illetve megtoldották. Amikor kinyitották a rakteret, több mint félszáz illegális bevándorlót találtak az áru között.

A 19 és 46 év közötti férfiak érvényes okmányok nélkül akartak Nyugat-Európába jutni; közülük tízen bangladesiek, 18-an indiaiak, 24-en pakisztániak voltak, illetve egy eritreai is utazott velük. A teherautót egy 28 éves román sofőr vezette.

Szintén az autópálya-határátkelőhelyen egy 55 éves török gépjárművezető kamionjában hat migránst találtak a határőrök. A Lengyelországa tartó kamion potyautasai pakisztáni és afganisztáni férfiak voltak.

A hatóságok idegenrendészeti eljárást indítottak a bevándorlók ellen, a sofőröket pedig embercsempészettel gyanúsították meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?