Több mint 25 ebet zártak zsákokba és dobtak egy szemétgödörbe állatkínzók

Több tíz gazdátlan ebet fogdostak össze ismeretlenek, zárták őket zsákokba és dobták egy szemetesgödörbe a Galac megyei Tudor Vladimirescu községben, egy kolostor közelében. Egy helyi állatvédő szervezetnek csak az állatok egy részét sikerült megmentenie. A Galac Megyei Rendőrség eljárást indított, hogy megtalálja és felelősségre vonja az állatkínzókat.

A Help Lăbuş nevű állatvédő szervezet közölte, hogy a szemtanúk elmondása szerint hat férfi csövekkel, láncokkal és zsákokkal felszerelkezve fogta be a több mint 25 kutyát, lekötözték a szájukat, rafiazsákokba zárták őket és bedobták a szemétgödörbe.

Az állatvédő szervezet képeket is közzétett a szemétgödörről, ahová látszik, hogy korábban is dobtak be már kutyákat, ugyanis az állatok maradványai szerteszét hevernek, azokat részben a többi, később odakerült kutya ette meg. Tehát a szemétgödröt már hosszabb ideje használták kutyák elpusztítására.

Egy körbekerített szemétgödörbe hordták az állatokat | Fotó: Help Lăbuş - Facebook

Az egyesületnek 13 felnőtt és három kölyökkutyát sikerült megmentenie a 25-ből. Hangsúlyozzák továbbá, hogy az elkövetőket mindenképpen felelősségre kell vonni. Mint írják, az egyik tettest a helyszínen látott járműve alapján tudják majd azonosítani. A szervezet örökbefogadókat keres a megkínzott ebeknek.

Az üggyel kapcsolatban a Galac Megyei Rendőrség is kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy az állatrendőrségi részleg vizsgálatot indít, hogy feltárják a bűncselekmény körülményeit, és beazonosítsák az elkövetőket.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?