banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Több ezer eurót érő szarvasmarhák vesztek oda a Bözödújfalusi-tóban

Súlyos veszteség ért egy Maros megyei gazdát szerdáról csütörtökre virradó éjszaka: a több ezer eurót érő négy tehene és két borjú, amelyeket nem rég hozatott Hollandiából, elszabadultak a farmról és a Bözödújfalusi-tóban kötöttek ki. A segítségére érkező tűzoltóknak csak két szarvasmarhát sikerült megmenteniük a fulladástól, egy tehenet és egy borjút.

A károsult gazda elmondása szerint a szarvasmarhák az éjszaka folyamán kiszabadultak a gazdaságból és a közeli tó jegére mentek. Mivel a jégréteg mindössze tíz centiméter vastagságú volt, beszakadt az állatok súlya alatt.

A helyszínre kiérkező szovátai hivatásos tűzoltók, valamint az erdőszentgyörgyi önkéntesek csak két állatot tudtak megmenteni a fulladástól, egy tehenet és egy borjút. Az egyik állatnak mintegy két órán keresztül adtak mesterséges lélegeztetést, életben maradt, de a tűzoltók szerint, nem biztos, hogy megmarad.Két állatot sikerült kimenteni a vízből | Fotó: punctul.ro

A tulajdonos nem rég vásárolta az állatokat Hollandiából, darabjáért mintegy ezer eurót fizetett. Többen közülük vemhesek voltak.  A négy tóba fulladt szarvasmarhát csütörtökön emelik ki a tóból.

A tűzoltósági és rendőrségi szóvivő elmondása szerint nem tudni, miként szabadultak ki az állatok, mivel a területet, ahol tartották őket, villanypásztorral védték. Maga az állattartó gazda is értetlenül áll az eset előtt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?