Hétfőn reggel tehenek sétálhatnak szembe a Budapesten közlekedőkkel

Tehénmenetelés lesz hétfőn Budapesten, a tejtermelők így tüntetnek a támogatások megemeléséért, mert szerintük az unió és a magyar állam által nyújtott támogatások nem elegendőek, illetve nem fejtik ki a kívánt hatást - tájékoztatta a demonstrációs bizottság az MTI-t.

Hétfőn a tervek szerint 9 óra 30 perckor Budapesten, a III. kerületben, a Bécsi úton az Országos Kereskedelmi Szövetség székházánál kezdődik a tüntetés. Itt tenyészállat-bemutatót tartanak, majd várhatóan petíciót adnak át Vámos Györgynek, az OKSZ főtitkárának. Ezt követően "tehénmenetelés" következik a fővárosban, a II. kerületi Keleti Károly utcába a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) székházához. Oda várhatóan 11 órakor érkeznek, és átadnak egy petíciót Oravecz Mártonnak, a Nébih elnökének.

A tehenekkel ezután továbbvonulnak a Lánchídon át az V. kerületbe, a Széchenyi utcába a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) székházához. Ott - várhatóan 12.30 és 13.00 óra között -  petíciót adnak át az illetékeseknek, majd a teheneket elszállítják az istállóba - közölték a demonstráció szervezői.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?