Tizennégy tonna hulladéknak minősülő ruhát, bútort, elektronikai cikket küldenek vissza Amerikába

Több mint 14 tonna forgalomba nem hozható, hulladéknak minősülő használt ruhát, bútort, elektronikai cikket találtak egy Amerikai Egyesült Államokból származó szállítmányban a konstancai kikötőben. A hulladékot visszaküldik a származási országba.

A Konstanca Megyei Környezetvédelmi Őrség arról tájékoztatott, hogy a szállítmány címzettje a konstancai Association Partners in Progress nevű egyesület volt. A tájékoztatás szerint a konstancai vámhatóság, a fogyasztóvédelmi hatóság, a parti őrség és a környezetvédelmi őrség vizsgálta át az Egyesült Államokból érkezett 14 592 kg használt textilárut (ruházatot és lábbelit), használt bútort, élelmiszert és használt elektronikus eszközöket (számítógépeket és projektorokat) tartalmazó konténert. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a szállítmány állapota nem felel meg a fuvarlevélben leírtaknak.

A konténerben lévő ruhákat és cipőket nem szelektálták kategóriák szerint, foltosak, piszkosak voltak. Az elektronikus berendezéseket nem kísérték a működőképességet igazoló dokumentumok – közölte a környezetvédelmi őrség.

A fogyasztóvédelmi hatóság megállapította, hogy a tárgyak nem hozhatók forgalomba Romániában, a környezetvédelmi őrség pedig hulladéknak minősítette a szállítmányt, és megtiltotta annak behozatalát az országba.

A konténert visszaküldik a származási országba – közölték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?