FRISSÍTVE – Tăriceanu mentelmi jogának megvonását kéri a DNA

FRISSÍTVE: A korrupcióellenes ügyészség (DNA) felkérte a legfőbb ügyészséget, hogy az forduljon Klaus Iohannis államfőhöz a Călin Popescu Tăriceanu elleni bűnvádi kivizsgálás kérelmezése érdekében.

A DNA gyanúja szerint Tăriceanu csúszópénzt fogadott el abban az időszakban, amikor miniszterelnöki tisztséget töltött be.

A nyomozó hatóság szerint alapos a gyanú, hogy Tăriceanu 2007–2008-ban 800 ezer dollár értékben kapott közvetett módon egy osztrák vállalattól anyagi javakat, tanácsadási szolgáltatások ellenértékeként.

Tăriceanu elutasítja a korrupcióellenes ügyészek állítását. „Harminc éves tapasztalatom van, amiből kiindulva úgy gondolom, hogy semmi nem történik véletlenül. Hozzám egyetlen bani sem jutott el, nem is volt, hogy eljutnia. A Microsoft-dosszié azokkal a licencekkel kapcsolatos, amelyeket a román állam ki kellett fizessen a Microsoftnak. Mandátumom ideje alatt, noha négy kormányhatározat is született, amelyek közül egyet az akkori legfőbb ügyész, Laura Codruța Kövesi láttamozott, csak annyi történt, hogy leltárba vették a Microsoft-szabadalmakat, de mandátumom alatt egyetlen banit sem fizettek a Microsoftnak. Következésképpen hozzám sem juthatott el pénz” – nyilatkozta hétfőn az Antena 3 televíziócsatorna műsorában.

Călin Popescu Tăriceanu úgy vélekedett: az ügyet a DNA politikai megfontolásból nyitotta hosszú idővel ezelőtt, és noha az iratcsomó 17 ezer oldalas, semmi terhelőt nem tartalmaz rá nézve, csupán „feltételezéseket” és „jogi aberrációkat”, amelyeknek az a céljuk, hogy rossz fényt vessenek rá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?