Tanulmány: egyre inkább luxus a társasági élet

Minden negyedik romániai polgár nem engedheti meg magának, hogy legalább havonta egyszer elmenjen enni-inni a városba, derül ki az Eurostat kimutatásából.

Ahogy a
jövedelmek közötti különbségek mélyülnek, az egykor szilárd baráti kapcsolatok kezdenek szétesni a pénz nyomása alatt, állapítja meg elemzésében a Hotnews. Egyre többen döntenek úgy, hogy inkább felbontanak egy barátságot, mintsem anyagilag tönkremenjenek abban, hogy a szociális kapcsolataikat fenntartsák.

Illusztráció: Pexels
Mivel az infláció továbbra is magas, a banki kamatok pedig emelkednek, egyre többen mondanak le a társasági életről, amelyet
sokan már luxusnak tekintenek. Egy amerikai tanulmány szerint a Z generáció és az ezredfordulósok több mint egyharmadának van legalább egy olyan barátja, aki miatt többet költenek, mint amennyit megengedhetnek maguknak, csakhogy tartsák vele a lépést.

Ugyanez a tanulmány azt is megállapította, hogy az emberek éppen a túlköltekezés elkerülése érdekében keresik a barátságokat olyan emberekkel, akiknek a jövedelme hasonló a sajátjukhoz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?