banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Tanügyminiszter: júliusban tartják a tanulók számítógépes elosztását a kilencedik osztályokba

Júliusban tartják a tanulók számítógépes elosztását a kilencedik osztályokba, azt követően, hogy tartanak még egy képességvizsgát azon nyolcadikosok számára, akik egészségügyi okokból nem tudtak részt venni a képességvizsga első kiírásán – jelentette ki az Antena 3 kedd esti műsorában a tanügyminiszter.

Sorin Cîmpeanu azt mondta: amennyiben a tizenkettedik osztályt végzettek esetében tartanak egy második érettségivizsga-szessziót azok számára, akik a járványhelyzet miatt nem tudtak megjelenni az elsőn, természetes, hogy esélyt biztosítsanak azoknak a nyolcadikosoknak is, akiknek hasonló okokból nem volt lehetőségük előállni a júniusi képességvizsgára. A kilencedik osztályba való számítógépes elosztást csak azt követően lehet megejteni, hogy a második képességvizsga is lejárt – magyarázta tárcavezető.

Az oktatási miniszter beszélt arról is: néhány napon belül kifizetik a márciusi felzárkóztató órák megtartásáért járó béreket. Sorin Cîmpeanu azt mondta: ragaszkodott hozzá, hogy a márciusban tartott felzárkóztató órák után járó béreket még az ortodox húsvét előtt kifizessék, de ez különböző okok miatt nem jött össze. Most azon dolgozik, hogy a problémát minél hamarabb, gyakorlatilag néhány napon belül megoldja.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?