Tánczos Barna: korlátozásokra lesz szükség az ivóvízpazarlás csökkentésére

Korlátozásokat kell bevezetni egyes településeken az ivóvízpazarlás megakadályozására – jelentette ki Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter a szerdai kormányülés végén.

Tánczos kifejtette, számos településen a normál fogyasztásra építették ki az ivóvízellátó rendszereket, anélkül, hogy számolnának azzal, hogy a lakosság esetleg más célokra is használja az ivóvizet: öntözésre, ipari célokra, úszómedencék feltöltésére, a kert vagy a gyep öntözésére.

Illusztráció: Pixabay

„Különösen ebben az időszakban kell felelősségteljesnek lennünk, és vigyáznunk kell erre az erőforrásra” – jelentette ki a környezetvédelmi miniszter, aki szerint egyes önkormányzatok kénytelenek lesznek intézkedéseket bevezetni, hogy közép- és hosszútávon biztosítva legyen a lakosság ivóvízellátása.

Tánczos kijelentette, nemcsak az úszómedencék ivóvízzel való feltöltése jelent pazarlást ebben az időszakban, hanem a kert ivóvízzel történő locsolása is, „még akkor is, ha sajnáljuk az elültetett paradicsomokat”.

Hangsúlyozta: az ivóvíz drága, sokszorosan szűrt és kezelt víz, amelyet csak rendeltetésszerűen szabad használni.

Arra is figyelmeztette a lakosságot, hogy a mezőgazdasági területek meggyújtása óriási kockázattal jár, hatalmas tűzvészek keletkezhetnek a tarlóégetésből.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?