FRISSÍTVE – Rekordidő alatt megtalálták a hegyimentők a szökött ukrán férfit

FRISÍTVE: Egy kritikus egészségügyi állapotban levő ukrán férfit keresnek a Máramarosi-havasokban hegyimentők és határrendőrök alkotta csapatok – tájékoztatott hétfőn a Máramaros megyei Salvamont igazgatója. FRISSÍTÉS: Rekordidő alatt megtalálták. 

Megtalálták a Máramarosi-havasokban eltévedt ukrán férfit a keresésére induló mentőcsapatok – tájékoztatott hétfő este a határrendészet máramarosszigeti területi felügyelőségének szóvivője.

Oana Pârcălab elmondta, a határrendészek 17 óra 30 perc körül vették észre a férfit, akit motorosszánnal szállítanak le a hegyről egészen addig a helyig, ahol a mentősök átveszik és a legközelebbi, a felsővisói kórházba szállítják.

A Máramaros megyei Salvamont igazgatója, Dan Benga szerint a 33 éves ukrán férfi hipotermiában szenved, lábán fagyási sérülések vannak.

Benga szerint a keresőcsapatok rekordidő alatt találtak rá a férfira, akinek egészségi állapota elég súlyos, és a hegyen, szabadban töltött éjszaka fatális lehetett volna számára, tekintve, hogy éjjel akár mínusz 15 Celsius-fok is várható.

A hegyimentő szerint a nagy hó miatt akár két órába is beletelik, amíg a férfit leviszik a hegy aljába, ahol a mentőcsapat átveheti.Illusztráció: Salvamont Facebook oldala

Dan Benga szerint egy ukrán férfi riasztotta a román hatóságokat, hogy a Máramarosi-havasokban látott egy másik ukrán férfit, aki segítségre szorul. A telefonáló szerint a férfin a súlyos hipotermia tünetei észlelhetők, fagyási sérüléseket szenvedett, és képtelen mozogni. A vegyes mentőcsapatok elindultak a keresésére, a Salvamont SMURD-helikopter bevetését is kérte a férfi elszállítására, számol be az Agerpres hírügynökség. Illusztráció: Salvamont Facebook oldala A határrendészet máramarosszigeti területi felügyelőségének szóvivője arról tájékoztatott, hogy az ukrán állampolgár illegálisan hatolt be a hegyeken keresztül Romániába, és eltévedt.

Oana Pârcălab szerint az ukrán férfi a Bendreasca hegy közelében tévedt el. A másik ukrán férfi által szolgáltatott információk alapján a sérült férfi Oroszkő település környékén lehet, a hegyek között, ahol jelentős a hóréteg vastagsága.

A mentőakcióban négy hegyimentő, öt határrendész, és egy SMURD-helikopter vett részt – közölte a szóvivő.

Amint megírtuk, Ukrajnában a hatalmas katonai veszteségek miatt, mely a volt belügyminiszter szerint meghaladta a félmillió főt is, egyre szigorítanak a mozgósításon. A hadkötelesek elektronikus nyilvántartásáról szóló törvényt már megszavazta a kijevi parlament, a napokban pedig az új mozgósítási törvényt is elfogadhatják, mely állampolgári jogoktól való megfosztással fenyegeti azokat, akik nem jelennek meg a hadkiegészítők előtt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?