banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Szokatlanul meleg lesz a január

Egész januárban csak a hegyekben várható hó Romániában. Szinte végig marad a szokatlanul enyhe időjárás, amelyért az országba délről érkező meleg légáramlat felelős: ezért tapasztalunk 12, akár 15 Celsius fokot, amikor inkább 0 fokhoz kellene közelednie a nappali hőmérsékleti értékeknek, írja a Digi24.ro.

A január 4-el kezdődő héten 1700 méter felett havazás, hófúvás várható, az ország alacsonyabban fekvő területein viszont eső lesz, főleg dél-Romániában, mondta Elena Mateescu, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) igazgatója.

Január 11. és 18 között az átlaghőmérséklet közeledik majd az erre az időszakra jellemzőhöz, csak a dél-keleti országrészben lehet magasabb a megszokottnál. Bő csapadékra lehet számítani az egész országban, különösen Románia északi részén.

Január 18. és 25. között ismét enyhül az idő, a csapadék mennyisége nem tér majd el nagy mértékben az erre a hétre jellemzőtől, esetleg az ország észak-nyugati területein várható az átlagosnál több eső.

Január utolsó hetében a déli régiókban lehet melegebb az átlagosnál, és bő esőzés várható az egész országban, főleg a nyugati hegyvidéken.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?