Szilágyság: bűnmegelőzési kampányt szerveztek az iskolai biztonságért

A diákok és a tantestület biztonságának növelésével, valamint a fiatalkori bűnözés megelőzésével foglalkoztak a Szilágy Megyei Prefektusi Hivatal székhelyén. A találkozóról Dari Tamás RMDSZ-es prefektus számolt be.

„A Szilágy Megyei Csendőrfelügyelőség által központosított adatok szerint, ebben a tanévben 594 olyan diákot azonosítottak, akik iskolaidőben a tanintézményeken kívül tartózkodtak” – ismertette a prefektus, a Szilágy Megyei Csendőrfelügyelőség (IJJ) a megyei rendőrfelügyelőséggel (IPJ) közösen tartott intézkedései során. A közös akció célja az iskolakerülés, valamint a kábítószer-, dohány- és alkoholfogyasztás elleni küzdelem volt.

Illusztráció: Pexels

2023 szeptembere és decembere között a Szilágy Megyei Rendőrfelügyelőség 107 informatív jellegű kezdeményezést hajtott végre a diákok biztonságának növelése érdekében. Többek között a bűnözés megelőzésére és leküzdésére, az iskolából való kimaradás megelőzésére, a tiltott szerek használatának és a zaklatás veszélyeire, valamint a közlekedésbiztonság fontosságára hívták fel a tanulók figyelmét – ismertette a prefektus. Mindemellett 498 tájékoztató és megelőző tevékenységet végeztek a diákok számára a jogi témájú tanórákon.

„A diákok biztonsága abszolút prioritás számunkra, és arra kértem minden jelen lévő kompatibilis állami szervet, hogy továbbra is maximális odaadással és hatékonysággal végezzék tevékenységüket. Természetesen számítunk a tanárok és a szülők támogatására is. Nem feledkezhetünk meg arról, hogy megyénkben minden diákot épségben várnak haza szeretteik” – zárta a prefektus.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?