banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Szilágyi Dóra: a fiatalok meghatározhatják az idei választásokat

„A fiatalok döntő erővel bírnak az idei választásokon és ezt a lehetőséget kell tudatosítani az elsőszavazókban is” – hangzott el az Erdély TV 24plusz című műsorában.

Szilágyi Dóra MIÉRT-elnök, az RMDSZ EP képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a fiatal korosztály már beleszületett az Európai Unióba, emiatt is tudják és érzik ennek a választásnak a lényegét. Szerinte a fiatalok az EU vívmányai, a számukra adott lehetőségeket értik és használják, és arra van igényük, hogy ezeket kibővítsük, úgymond szintet lépjünk.

Választási programjában az oktatási rendszerre, ezen belül a továbbképzési lehetőségek kiterjesztésére és szakoktatásra, de a munkavállalásra, a lakhatási problémákra és a friss családosokat segítő intézkedésekre is fókuszál.

Romániában idén – az Állandó Választási Hatóság kimutatása alapján – több mint 1 millió elsőszavazó van. A MIÉRT körutat szervezett, amely keretében megpróbál minél több elsőszavazóhoz is eljutni egy interaktív állampolgársági óra keretében. Ez egy segédeszköz, aminek keretében a választásokról, a módszertanról, a technikai részletekről, de az intézményekről is beszélgetnek a diákokkal. Cél, hogy megértsék a választások tétjét, és ne féljenek a meglévő jogaik használatától, véli Szilágyi Dóra, az RMDSZ Európai Parlamenti képviselőjelöltje.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?