Számos medve okozott kárt az éjszaka Tusnádfürdőn – boltba, panzióba törtek be a vadállatok

Két alkalommal is riasztották a hatóságokat az éjszaka medve jelenléte miatt Tusnádfürdőn. Az állatokat sikerült visszakergetni az erdőbe, de jelentős károkat okoztak.Forrás: Hargita megyei csendőrfelügyelőség

Először 23 óra után jelezte az egyik lakos az 112-n, hogy medve jár egy Fenyő utcai panzióban. Mire a csendőrök kiértek a helyszínre, már nem találták ott a medvét, de jelentős károkat okozott. Az állat szinte biztos, hogy élelemkeresés miatt tört be az épületbe, tette hozzá közleményében a Hargita megyei csendőrfelügyelőség.

A második hívás éjjel egy óra körül futott be, egy férfi a polgármesteri hivatal környékén látott medvét, és jelezte azt is: a vadállat behatolt az egyik boltba is. A csendőröknek sikerült elkergetniük a medvét, de ahol szemtanúk egy medve jelenlétét jelentették, a hatóságok valójában még egy hárombocsos anyamedvét is találtak.

Éjszakai járőrözésük közben a csendőrök újabb medvéket láttak, amelyeket visszakergettek az erdőbe. Ismételten felhívták a lakosság figyelmét: ha medvével találkoznak, hívják az 112-t, ne próbáljanak maguktól közbelépni, ne etessék, fotózzák, filmezzék a vadállatot, és figyeljenek oda, hol tárolják a háztartási hulladékot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?