Sűrű nap a katasztrófavédelemnél: 1700 esethez riasztották a szakembereket

A tűzoltók hétfőn 39 elakadt járművet szabadítottak ki a hóból, illetve 114 kidőlt fát távolítottak el a közutakról nyolc megye 23 településén – tájékoztatott kedden a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).

Az IGSU közleménye szerint hétfő reggel 7 és este 9 óra között Brăila, Buzău, Călăraşi, Konstanca, Dolj, Galac, Teleorman és Tulcea megyében volt szükség a mentőcsapatok beavatkozására. A rossz időjárás következtében hét ingatlan és 12 gépkocsi rongálódott meg.

Fotó: Arad megyei katasztrófavédelem

Kedd reggel Brăila, Călăraşi, Konstanca, Galac, Ialomiţa, Teleorman és Tulcea megye összesen 172 településén voltak még gondok az áramellátással, a szolgáltatók munkatársai dolgoznak a hibák elhárításán.

Hétfőn a katasztrófavédelmi csapatok országos szinten 1682 sürgősségi beavatkozáson vettek részt, ezek közül 1186 elsősegélynyújtásra irányult. Az elmúlt 24 órában a tűzoltók 71 tüzet oltottak el, és 254 esetben riasztották őket a közösségek védelmében, 16 autóbalesetet szenvedett személyt szabadítottak ki a roncsok közül. Ugyanakkor 16 bajbajutott személyen is segítettek - tájékoztatott még az IGSU.

A hétfői nap folyamán ugyanakkor a katasztrófavédelem összesen 10 RO-Alert üzenetben figyelmeztette Brassó, Buzău, Hargita, Neamţ, Vâlcea és Vrancea megye lakosságát, mivel medvék bukkantak fel lakott területeken.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?