Közel kétszáz településen okoztak károkat a hóviharok

Az elmúlt 24 órában 22 megye 177 településen okoztak károkat a hóviharok és a heves havazás – tájékoztatott hétfőn a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).

Az érintett megyék: Fehér, Argeş, Bákó, Brăila, Brassó, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Galac, Hunyad, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Szeben, Tulcea, Vâlcea, Vrancea és Vaslui.

Illusztráció: Pexels

Az IGSU közleménye szerint a tűzoltók 666 elakadt járművet szabadítottak ki a hóból, illetve 543 kidőlt fát és 3 kidőlt villanypóznát távolítottak el a közutakról. A kedvezőtlen időjárás miatt 12 ingatlan és 58 gépkocsi rongálódott meg, és 13 gazdaság udvarát árasztotta el a víz.

A katasztrófavédelem az elmúlt 24 órában összesen 9 Ro-Alert üzenetben figyelmeztette 12 megye lakosságát a meteorológusok által kibocsátott riasztásokra.

Hétfő reggel 11 megye 279 településén, összesen mintegy 190.000 háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. Az érintett megyék: Argeş, Bákó, Brassó, Buzău, Călăraşi, Konctanca, Galac, Ialomiţa, Teleorman, Tulcea és Vrancea. Az áramszolgáltatók munkatársai dolgoznak a hibák elhárításán.

Emellett a kedvezőtlen időjárási miatti útlezárások következtében szünetelt hétfőn reggel a közlekedés több országútszakaszon. Az útkarbantartók folyamatosan csúszásgátló anyagot szórnak le Bákó, Brăila, Konstanca, Galac, Tulcea és Vaslui megyei érintett útszakaszain.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?