banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_UeQde8dZ_2_300x250.gif

Súlyosan megsérült két kisgyermek, akik forró levessel teli lábost húztak magukra

Súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba a Vaslui megyei Huși-ban két kisgyermeket, akik magukra húztak egy lábos forró levest. A súlyosabb állapotban levő 1 éves és 9 hónapos kislány teste 80 százalékban megégett, írja a Libertatea.

A két gyermekkel az anyák jelenlétében történt a tragédia. A két nő – szomszédok – közösen főztek, és miközben zöldséget pucoltak, a gyerekek magukra húztak a kályháról egy lábos forró levest.

Az anyák előbb hideg zuhany alá tartották a súlyosan összeégett gyermekeket, majd egyikük autójával bevitték őket a helyi kórházba, ahol az orvosok megállapították, hogy az egy éves és kilenc hónapos kislány másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a teste 80 százalékán, a két éves kisfiú pedig másodfokú égési sérüléseket a teste hat százalékán.

A súlyosan megégett, de stabil állapotú kislányt helikopterrel szállították át a Iași-i sürgősségre, a kisfiút pedig autóval. A Iași-i kórház később közölte, hogy a kislányt átszállítják a bukaresti Grigore Alexandrescu Gyermekkórházba.

(Címlapfotó: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?